Žalna knjiga za Tomaža Pandurja

Objavljeno 13.04.2016
Slovensko narodno gledališče Maribor

V Slovenskem narodnem gledališču Maribor – Drama, Opera, Balet, Festival Borštnikovo srečanje – smo globoko pretreseni ob veliko prezgodnji smrti režiserja Tomaža Pandurja.

V avli Slovenskega narodnega gledališča Maribor smo odprli žalno knjigo.

Danilo Rošker, direktor SNG Maribor, je vanjo zapisal: "Dragi Tomaž, pretresen in žalosten nočem verjeti, da se ne bova več videla in uresničila projekta, o katerem sva se po dveh desetletjih končno dogovorila. Še včeraj pred neverjetno in žalostno novico sva govorila o gledališču, o novi premieri Brezmadežna v Drami Slovenskega narodnega gledališča Maribor, o tem, da si končno našel ključ za predstavo in kako se veseliš prvih vaj v maju.
Najinih skupnih sedem let v našem gledališču je bilo najlepših. Ko si odšel, sva ostala prijatelja za vedno.
Bil si umetnik, vizionar, svetovljan, estet, človek, prijatelj … Gledališkemu svetu si postavljal nove standarde, v času tvojega direktorovanja Drami SNG Maribor si nas postavil na svetovni gledališki zemljevid, odšel v svet, se vračal domov, končno začel ustvarjati v ljubljanski Drami in razmišljati o Mariboru.
Mene si popeljal v svet umetnosti, gledališča, odkril si talente, za katere sam nisem vedel. Hvala.
Tomaž, tvojo misel, sanje, vizije in poslanstvo bom nadaljeval v našem gledališču."

Vpis v žalno knjigo bo potekal od danes do petka od 10.00 do 13.00 in od 17.00 do 19.30, v soboto od 10.00 do 13.00.

Umetniški ansambli in strokovnotehnične službe Slovenskega narodnega gledališča Maribor izrekamo družini in vsem žalujočim iskreno sožalje.