Hedda Gabler na festivalu INFANT 2016

Objavljeno 26.06.2016
Slovensko narodno gledališče Maribor

Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor se je odpravila na gostovanje v Novi Sad, kjer bo danes v nedeljo, 26. junija 2016, z uprizoritvijo Ibsenove Hedde Gabler v režiji Mateje Koležnik nastopila na 43. Internacionalnem festivalu alternativnega in novega teatra – INFANT 2016. Igrajo Nataša Matjašec Rošker, Jurij Drevenšek, Maša Žilavec, Mateja Pucko, Ivo Ban k. g. in Matjaž Tribušon k. g.

Internacionalni festival alternativnega in novega teatra, ki ga organizira Kulturni center Novega Sada, se je razvil iz festivala "Malo pozorje" in predstavlja spoj nevsakdanje gledališke interpretacije, neklasičnega pristopa igralskemu izražanju in modernemu jeziku teatra.

INFANT, ki letos poteka od 25. junija do 1. julija, je oblikovan z željo, da odpre novi prostor za izmenjavo kulturnih vrednosti s svetom in da omogoči enakovreden kontekst za kreativno energijo mladih ustvarjalcev.

Selektorica Jelena Kajgo je v tekmovalni program izbrala deset predstav, ki odgovarjajo na vprašanja, ali je svoboda postala blago, ki ga lahko kupimo in prodamo ter koliko stane.