50. jubilejna uprizoritev komično-fantazijske pustolovščine za otroke Guliverjeva potovanja

Objavljeno 23.12.2017
Slovensko narodno gledališče Maribor

Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo v soboto, 23. decembra 2017, v Stari dvorani SNG Maribor jubilejno že petdesetič uprizorila komično-fantazijsko pustolovščino za otroke Guliverjeva potovanja po predlogi Jonathana Swifta in v režiji Matjaža Fariča. V naslovni vlogi zdravnika in neozdravljivega popotniškega avanturista nastopa Matevž Biber, igrata še Mojca Simonič in Ivica Knez.

Pod poveljstvom največjega raziskovalca vseh časov so se v mariborski Drami otroci in vsi vedoželjni pustolovci že petdesetkrat odpeljali na avanturo, polno domišljijskih presenečenj in odkrivanj fantazijskih svetov, ki Guliverja in njegove potnike iz kraljestva gledališke domišljije vodijo k pritlikavim Liliputancem, k velikanom, na lebdeči otok raztresenih znanstvenikov in nazadnje v idilično kraljestvo modrih konj.

Uprizoritev Guliverjeva potovanja je na oder Stare dvorane postavil Matjaž Farič, plesalec, koreograf, pedagog in gledališki režiser. Glasove so posodili Maša Žilavec, Vladimir Vlaškalić, Peter Boštjančič in Kristijan Ostanek. Telesa so posodili Vlado Novak, Maša Žilavec, Klavdija Stanišič, Tiberiu Marta in Gaj Žmavc.

Dramaturginja uprizoritve je Staša Bračič, priredbo besedila podpisujejo ustvarjalci uprizoritve, kostumografinja je Suzana Rengeo, likovno zasnovo in animacijo so pripravili Matjaž Farič in Fi produkcija – Jure Lavrin, Martin Rozman, Gregor Kitek, scenografija, koreografija in izbor glasbe so delo Matjaža Fariča, lektor je Janez Bostič, oblikovalka maske Mirjana Djordjević.