Premiera Verdijeve opere Moč usode

Objavljeno 31.01.2018
Slovensko narodno gledališče Maribor

Opera Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo v petek, 2. februarja, premierno uprizorila opero Giuseppeja Verdija Moč usode (La forza del destino) v režiji Piera Francesca Maestrinija in pod taktirko Gianluce Martinenghija. Nastopili bodo Rebeka Lokar, Jure Počkaj, Renzo Zulian, Alfonz Kodrič, Valentina Čuden, Irena Petkova, Sebastijan Čelofiga, Dušan Topolovec, Svetozar Rangelov/Valentin Pivovarov in Jaki Jurgec ter balet, zbor in orkester Opere in Baleta SNG Maribor.

Moč usode je zrežiral Pier Francesco Maestrini, dirigent je Gianluca Martinenghi, scenograf je Juan Guillermo Nova, kostumograf Luca Dall' Alpi, oblikovalec luči Pascal Mérat, video sta oblikovala Juan Guillermo Nova in Gregor Mendaš, zborovodkinja je Zsuzsa Budavari Novak, asistent režije Tim Ribič.

Uprizoritev, ki je leta 2011 doživela premiero v Mariboru, je bila nato uprizorjena še leta 2013 v Opera Royal de Wallonie, v Liègeu v Belgiji, leta 2015 v Teatro Filarmonico v Veroni v Italiji, leta 2016 v Teatro Verdi di Salerno v Italiji in lansko leto v The Israeli Opera v Tel Avivu v Izraelu. V SNG Maribor bo po petkovi premieri Moč usode na sporedu še 4., 6., 9. in 10. februarja 2018.