Medeja na Festivalu narodnih gledališč v Podgorici

Objavljeno 04.06.2018
Slovensko narodno gledališče Maribor

Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor je včeraj v Narodnem gledališču v Podgorici v Črni gori na Festivalu narodnih gledališč "Maštanije" uprizorila Evripidovo Medejo v režiji Oliverja Frljića. Nastopili so Natašo Matjašec Rošker, Branko Jordan, Miloš Battelino, Davor Herga, Maša Žilavec, Ivica Knez, Matija Stipanič, Mojca Simonič in Viktor Meglič.

Prvi Festival narodnih gledališč z naslovom "Maštanije" v Podgorici v Črni gori se je začel 30. maja z uprizoritvijo sarajevskega narodnega gledališča, Shakespearovim Kraljem Learom, v režiji Diega de Bree. Makedonsko narodno gledališče iz Bitole se je občinstvu predstavilo s predstavo Srečelovec Fjodorja M. Dostojevskega v režiji Dejana Projkovskoga, Srbsko narodno gledališče iz Beograda je uprizorilo Sumljivo osebo Branislava Nušića v režiji Andrasa Urbana. Do 8. junija bodo na sporedu še Ionescovi Nosorogi v režiji Gorana Golovka in izvedbi Hrvaškega narodnega gledališča iz Splita. Festival bo sklenilo Črnogorsko narodno gledališče s Shakespearovo Zimsko pravljico v režiji Dina Mustafića.

Črnogorsko narodno gledališče je festival organiziralo z namenom predstaviti aktualne uprizoritve najpomembnejših gledališč v regiji in napovedalo, da bo festival odslej potekal tradicionalno ob koncu gledališke sezone.