Peter in volk

Objavljeno 30.06.2018
Slovensko narodno gledališče Maribor

Opera in Balet Slovenskega narodnega gledališča Maribor v koprodukciji z Gledališčem Koper bo jutri, v soboto, 30. junija 2018, v Stari dvorani izvedla predpremiero glasbene pravljice za otroke, op. 67 Sergeja Prokofjeva Peter in volk v režiji Katje Pegan in koreografiji Gaja Žmavca.

Glasbena pravljica Peter in volk, ki jo je Prokofjev napisal za pripovedovalca in simfonični orkester, izvedena pa bo v različici za pihalni kvintet italijanskega skladatelja Fabrizia Fontanota, je etično-vzgojna zgodba o otroštvu, svobodi, sočutju in pogumu.

Nadobudni pionirček Peter se doma dolgočasi, zato se kljub dedkovemu svarilu odpravi na pustolovščino v naravo. Na poti do gozda spoznava različne živali – ptice, račko, mačko in celo volka. Ker se ostale živali bojijo volka, se Peter odloči, da jim bo pomagal, pri tem pa postavi na preizkušnjo lastno iznajdljivost in pogum.

Nastopajo Gorazd Žilavec (Pripovedovalec, Dedek), Srečko Korošec (Peter), Tetiana Svetlična (Volk), Ema Perič (Ptička), Neja Hrastar (Račka), Lara Maher (Mačka), Vadim Kurgajev in Vasilij Kuzkin (Lovca) ter Pihalni kvintet: Alenka Goršič Ernst (flavta), Tomas Žganec (oboa), Domen Marn (klarinet), Anzhelika Chernykh (fagot) in Borut Pahič (rog). Scenografija in kostumografija Vasilija Fišer in Fundus SNG Maribor.

Premiera v Gledališču Koper bo 13. oktobra 2018.