Razstava umetniških fotografij Gregorja Radonjiča ''TIŠINE'' septembra v SNG Maribor

Objavljeno 30.08.2018
Slovensko narodno gledališče Maribor

Gregor Radonjič, mariborski umetniški fotograf in univerzitetni profesor, se bo septembra v Slovenskem narodnem gledališču Maribor predstavil s serijo fotografij iz cikla ''Tišine''.

Prostori odražajo različne vidike našega obstoja, življenja in izkušanja sveta. Predstavljene fotografije prostorov niso čisti dokumentarni posnetki, ampak vizualna raziskovanja med fikcijo in abstrakcijo. Predstavljeni prostori so metafore pogleda na realni svet in svet, ki obstaja nezavedno izza njega. Skupno jim je, da se v njih prepletata kombinacija tišine in podobe.

Gregor Radonjič fotografsko ustvarja in razstavlja več kot 25 let. Je avtor 25-ih samostojnih razstav, soavtor dveh knjig s fotografijami in devetih multimedijskih fotografskih projektov. Dva od njih je skupaj s pesnikom Tomažem Brenkom predstavil tudi v spremljevalnem programu Borštnikovega srečanja leta 1993 in 1994 na Malem odru SNG Maribor. Sodeloval je na več kot 60 skupinskih razstavah v tujini in Sloveniji, dvakrat je bil izbran v program slovenskega Meseca fotografije Fotonični trenutki v Ljubljani in Festivala fotografije Maribor ter dvakrat v galerijski izbor za Art Photo Budapest. V letošnjem letu je bil izbran v ožji izbor PX3 Prix de la Photographie Paris in Fine Art Photography Award, skupaj s člani Fotokluba Maribor se je predstavil v Muzeju likovne umetnosti Osijek (Hrvaška).

Seznam samostojnih razstav (2013-2018):

2018 Likovno razstavišče UKM Maribor
2016 Sinagoga, Maribor
2016 Mestna galerija, Kulturni center Rogaška Slatina
2016 Galerija Fotokluba Zagreb, Zagreb (Hrvaška)
2015 Zair Azgur Memorial Museum, Minsk (Belorusija)
2014 Fotogalerija Stolp, Maribor
2013 Galerija Fo.Vi, Ptuj

Spletna stran