Ta veseli dan kulture v Slovenskem narodnem gledališču Maribor

Objavljeno 29.11.2018
Slovensko narodno gledališče Maribor

Ob rojstnem dnevu Franceta Prešerna, 3. decembru, v številnih kulturnih ustanovah, zavodih, gledališčih, knjižnicah in muzejih že tradicionalno na pobudo Ministrstva za kulturo RS poteka Ta veseli dan kulture, na katerem se na najlepši način združujeta dostopnost in želja ljudi po kulturi. Kot vsako leto svoja vrata odpira tudi Slovensko narodno gledališče Maribor.

V ponedeljek, 3. decembra, bosta ob 11.00 in 16.30 vodena ogleda po gledališču. Predstavili bomo več kot 160-letno zgodovino gledališča v Mariboru. Videli boste zakulisje gledališča, posamezne odre, spoznali boste gledališke poklice in se seznanili z različnimi načini umetniškega in tehničnega ustvarjanja dramske, operne in baletne umetnosti ter videli pestro paleto gledaliških delavnic (šiviljsko, čevljarsko, frizersko in maskersko), s katerimi gledališče ohranja znanja in spretnosti mojstrov omenjenih obrti.

Slovensko narodno gledališče Maribor poklanja tudi brezplačne vstopnice za ogled dveh predstav, in sicer opero Turandot, ki bo v Veliki dvorani na sporedu 2. decembra ob 17.00, in za Staromodno komedijo, ki bo na Malem odru 3. decembra ob 18.00.

Brezplačne vstopnice za vse prireditve in predstave so že na voljo pri gledališki blagajni, število je omejeno, zato pohitite.