Premiera operete Planinska roža

Objavljeno 17.06.2019
Slovensko narodno gledališče Maribor

V Stari dvorani SNG Maribor bo v četrtek, 20. junija 2019, premiera operete Radovana Gobca Planinska roža, ki nastaja v koprodukciji Opere SNG Maribor in Konservatorija za glasbo in balet Maribor. Pod taktirko Slavka Magdića in v režiji Matjaža Latina bodo nastopili Valentina Čuden, Martin Sušnik, Bogdan Stopar, Marko Škofič, Tomaž Planinc, Jernej Luketič, Dušan Topolovec, Dada Kladenik, Mihael Mikluš, Sebastijan Čelofiga, Bojan Hinteregger, Jakob Ivačič, Lucas Carboni Kopše, člani zbora Opere SNG Maribor, baletni ansambel Konservatorija za glasbo in balet Maribor, člani Simfoničnega orkestra SNG Maribor in Orkestra Konservatorija za glasbo in balet Maribor.

Slovenski skladatelj, dirigent in zborovodja Radovan Gobec (1909–1995) se je v slovenski kulturni prostor zapisal kot plodovit ustvarjalec. Za svoje številne skladbe je besedilo napisal kar sam, tudi za opereto Planinska roža, ki ima v njegovem predvojnem opusu poseben status.

Uprizoritev operete Planinska roža nastaja v intenzivnem sodelovanju med Opero SNG Maribor in Konservatorijem za glasbo in balet Maribor, pri čemer želimo sodobnemu občinstvu približati kvalitetna glasbenogledališka dela slovenskih ustvarjalcev in jih tako iztrgati neizprosni usodi pozabe.