Ta veseli dan kulture v SNG Maribor

Objavljeno 25.11.2019
Slovensko narodno gledališče Maribor

Slovensko narodno gledališče Maribor – Drama, Opera, Balet – v torek, 3. decembra 2019, na Ta veseli dan kulture na široko odpira svoja vrata.

Ob 12. uri si boste lahko ogledali baletno pravljico po motivih planinske pripovedke Josipa Vandota Kekec, ki jo je Edward Clug koreografiral na glasbo skupine Katalena. Kot trdi Boštjan Narat, je Kekec unikatni primer pristnega slovenskega renesančnega humanista, skrit v prikupno podobo navihanega dečka, ki kljub težavam, v katere zabrede (in iz katerih se uspe rešiti s številnimi zvijačami in z lastno iznajdljivostjo), med ljudi vedno znova zaseje dobro voljo in optimizem. Na terminu je na voljo 50 vstopnic.

Ob 17. uri se boste lahko udeležili Vodnika po gledališču, kjer vam bomo predstavili njegovo več kot 160-letno zgodovino. Videli boste zakulisje in posamezne odre. Spoznali boste gledališke poklice in se seznanili z različnimi načini umetniškega ter tehničnega ustvarjanja dramske, operne in baletne umetnosti ter videli pestro paleto gledaliških delavnic (šiviljsko, čevljarsko, frizersko in maskersko), s katerimi gledališče ohranja znanja in spretnosti mojstrov omenjenih obrti. Na terminu je na voljo 50 vstopnic.

Prav tako  bomo podeli 100 vstopnic za ogled poetične drame Daneta Zajca Grmače v režiji Nine Rajić Kranjac, ki je posvečena prvi uprizoritvi v slovenskem jeziku v SNG Maribor. Grmače so na sporedu v sredo, 4. decembra 2019, ob 20. uri v Stari dvorani SNG Maribor.

Število prostih mest je omejeno, zato pohitite in si pri gledališki blagajni priskrbite brezplačno vstopnico.