Predvajanje Clugovega Radio and Juliet ob petnajsti obletnici premiere

Objavljeno 22.04.2020
Slovensko narodno gledališče Maribor

Balet Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo v četrtek, 23. aprila 2020, točno 15 let po premieri v okviru predvajanj Gledališče na domu objavil posnetek premiere baleta Edwarda Cluga Radio and Juliet.

Koreograf Edward Clug je najlepšo ljubezensko zgodbo na svetu drzno soočil z epskimi razsežnostmi glasbe britanskega alternativnega rock benda Radiohead in v baletu Radio and Juliet postavil nežno ljubezen nasproti hladnemu mehaniziranemu sodobnemu svetu.

Posnetek predstave bo dostopen na YouTube kanalu SNG Maribor s pričetkom ob 20. uri in bo aktiven le v času trajanja predvajanja predstave. Ponovitev si boste lahko ogledali v petek, 24. 4. 2020, prav tako ob 20. uri.

Radio and Juliet se lahko pohvali z največjim številom gostovanj v zgodovini slovenskega baleta in je ob domačem občinstvu očaral gledalce v Belgiji, v Bosni in Hercegovini, v Braziliji, v Črni gori, v Franciji, na Hrvaškem, v Italiji, v Izraelu, v Južni Koreji, v Kanadi, v Kolumbiji, v Makedoniji, na Madžarskem, na Nizozemskem, na Portugalskem, v Rusiji, v Singapurju, v Srbiji, v Ukrajini, v Veliki Britaniji in v Združenih državah Amerike.