Drama, Opera in Balet SNG Maribor najavili spored za junij in julij

Objavljeno 02.06.2020
Slovensko narodno gledališče Maribor

Slovensko narodno gledališče Maribor po dvoinpolmesečni prekinitvi vseh delovnih procesov zaradi ukrepov za zajezitev širjenja virusa COVID-19 ponovno odpira svoja vrata ter v juniju in juliju vabi na predstave Drame, Opere in Baleta.

Serijo predstav začenjajo v Drami z uprizoritvijo Pošta Roka Gregorja Vilčnika rokgre na Malem odru, ki bo na sporedu 9., 10., 11., 12., 15., 16., 18. in 19. junija, Molièrova komedija Šola za žene bo v Stari dvorani na sporedu 18. junija. Tam bodo 24. junija izvedli še doma in v tujini odmevno uspešnico Brezmadežna / Immaculata po romanu Colma Tóibína Marijin testament.

Balet bo 19. in 20. junija v Veliki dvorani slavnostno obeležil 15-letnico premiere Edwarda Cluga Radio and Juliet, ki se lahko pohvali z največjim številom mednarodnih gostovanj v zgodovini slovenskega baleta.

Solisti, zbor in orkester Opere bodo pod taktirko Simona Krečiča 26. junija pred gledališčem na Slomškovem trgu izvedli Gala koncert opernih arij. Opereta Netopir bo v Veliki dvorani na sporedu 2. julija.

Serijo predstav bo zaključil Balet. Premiera avtorskega projekta Gaja Žmavca Little Creation bo v Stari dvorani 3. julija, baletni triple-bill Falling Angels v koreografiji Alexandra Ekmana, Edwarda Cluga in Jiřija Kyliána pa bo v Veliki dvorani na ogled 10. julija.

Opera in Balet Slovenskega narodnega gledališča bosta gostovala tudi na Festivalu Ljubljana, 6. julija z opereto Netopir in 13. julija s Falling Angels.

V Slovenskem narodnem gledališču Maribor bodo zagotovili največjo možno varnost tako zaposlenih kot tudi gledalcev.

Za abonente bodo tako v Slovenskem narodnem gledališču Maribor do konca septembra odigrali dramske in baletne predstave, ki so že doživele premiero v aktualni sezoni. Za predstave in koncerte, ki so bili razpisani v posameznem abonmaju in niso bili odigrani, pa bodo izdali vavčerje v sorazmernem deležu vrednosti abonmaja oziroma v vrednosti vstopnic. Gledalci jih bodo pri gledališki blagajni lahko unovčili za nakup abonmajev ali posameznih vstopnic Drame, Opere in Baleta do konca leta 2021. Kupci vstopnic lahko za vstopnice za neodigrane predstave dobijo vrnjen tudi denar.
Napovedani Gala baletni koncert s solisti moskovskega Bolšoja in sanktpeterburškega Mariinskega gledališča bodo poskusili izvesti do konca sezone 2020/2021.

Repertoar Drame, Opere in Baleta Slovenskega narodnega gledališča Maribor za sezono 2020/2021 bodo predstavili 23. junija. Z vpisom abonmajev bodo začeli 24. avgusta.

Za dodatne informacije smo vam na voljo po e-pošti: boxoffice@sng-mb.si ali na telefonskih številkah blagajne 02 250 61 15 in marketinga 02 250 61 35 od 3. junija do 10. julija vsak delavnik med 10. in 13. uro.