Jubilejna uprizoritev Clugovega Radio and Juliet ob petnajsti obletnici premiere

Objavljeno 18.06.2020
Slovensko narodno gledališče Maribor

Balet Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo v petek, 19. junija 2020, izvedel jubilejno 120. uprizoritev baleta Edwarda Cluga Radio and Juliet, ki letos slavi 15 letnico od premiere. Plešejo Tijuana Križman Hudernik, Matjaž Marin, Sergiu Moga, Gaj Žmavc, Yuya Omaki, Tiberiu Marta in Filip Jurič. Radio and Juliet je na sporedu tudi v soboto, 20. junija 2020.

Koreograf Edward Clug je najlepšo ljubezensko zgodbo na svetu drzno soočil z epskimi razsežnostmi glasbe britanskega alternativnega rock benda Radiohead in v baletu Radio and Juliet postavil nežno ljubezen nasproti hladnemu mehaniziranemu sodobnemu svetu.

Radio and Juliet si je na 119 uprizoritvah ogledalo 98672 gledalcev od tega na 15 uprizoritvah na domačem odru, ostale pa na gostovanjih po Sloveniji in v tujini, kjer se lahko pohvali z največjim številom gostovanj v zgodovini slovenskega baleta. Gledalce in kritiko so navdušili na gostovanjih na festivalih in na turnejah v Belgiji, v Bosni in Hercegovini, v Braziliji, v Črni gori, v Franciji, na Hrvaškem, v Italiji, v Izraelu, v Južni Koreji, v Kanadi, v Kolumbiji, v Makedoniji, na Madžarskem, na Nizozemskem, na Portugalskem, v Rusiji, v Singapurju, v Srbiji, v Ukrajini, v Veliki Britaniji in v Združenih državah Amerike.