Dr. Manica Špendal prejemnica Mantuanijeve nagrade za življenjsko delo na področju muzikologije

Objavljeno 23.11.2020
Slovensko narodno gledališče Maribor

Ambasadorka SNG Maribor dr. Manica Špendal je prejemnica letošnjega najvišjega strokovnega priznanja muzikologov, Mantuanijeve nagrade, ki jo Slovensko muzikološko društvo podeljuje za življenjsko delo na področju muzikologije.

Dr. Manica Špendal je s svojim več kot štiridesetletnim raziskovalnim, znanstvenim in publicističnim ter tudi pedagoškim delom bistveno prispevala k uveljavljanju, umevanju in prepoznavnosti slovenske muzikologije, glasbe, glasbene in kulturne zgodovine doma in na tujem. Je osrednja sistematična raziskovalka mariborske glasbene zgodovine, tehtni sadovi njenega preučevanja pa osvetljujejo tudi specifično družbeno strukturo in glasbeni utrip v štajerski prestolnici nekoč in danes. Njena bibliografija obsega blizu 500 enot.

Nagrajenki iskreno čestitamo!

Slavljenki smo želeli čestitati na podelitvi nagrade, ki bi se morala v Kazinski dvorani zgoditi v začetku novembra, a je zaradi epidemiološke situacije in z njo povezanih ukrepov ni bilo. Zato se toliko bolj veselimo, da bomo to storili v trenutku, ko bo to mogoče.