Pestra ponudba posnetkov predstav na družbenih omrežjih SNG Maribor na Ta veseli dan kulture

Objavljeno 01.12.2020
Slovensko narodno gledališče Maribor

Ob rojstnem dnevu Franceta Prešerna, 3. decembru, v številnih kulturnih ustanovah, zavodih, gledališčih, knjižnicah in muzejih že tradicionalno na pobudo Ministrstva za kulturo RS poteka Ta veseli dan kulture, na katerem se na najlepši način združujeta dostopnost in želja ljudi po kulturi. Tudi Slovensko narodno gledališče Maribor tradicionalno sodeluje in na široko odpira svoja vrata. Ker tega v letošnjem letu ne moremo narediti, bomo 3. decembra okrepili ponudbo on-line ogleda predstav na naših družbenih omrežjih.

Tako si boste lahko ogledali Malomeščansko svatbo Bertolta Brechta v režiji Mateje Koležnik,  Nevarna razmerja Choderlosa de Laclosa in Christopherja Hamptona v režiji Aleksandra Popovskega, Mojstra in Margareto Mihaila Bulgakova v režiji Janusza Kice in predstavo za otroke Janko in Metka Andreja Rozmana Roze v režiji Roberta Waltla.

Ljubitelji opere bodo lahko uživali ob mojstrovini Umberta Giordana Andrea Chénier v režiji Sarah Schinasi in Simonu Boccanegri Giuseppeja Verdija v režiji Arnauda Bernarda.

Iz bogate baletne zakladnice pa mojstrovino Edwarda Cluga Peer Gynt, beli balet Adolpha Adama Gusar v koreografiji Aivarsa Leimanisa in sodobno plesno kreacijo Cantata v koreografiji Mauro Bigonzetti.

Vse predstave bodo na voljo na Youtube kanalu SNG Maribor, kjer lahko najdete Glasbene utrinke iz Kazinske dvorane, sestavljene v čudovit koncert, na Facebook strani Drame pa tudi serijo monologov Naj se dvigne zastor, v katerih se predstavljajo člani igralskega ansambla.