Spletna premiera mladinske uprizoritve Elvis Škorc, genialni štor

Objavljeno 02.02.2021
Slovensko narodno gledališče Maribor

Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo na kulturni praznik izvedla spletno premiero duhovite mladinske uprizoritve o zakompliciranem odraščanju  Janje Vidmar in Maje Borin Elvis Škorc, genialni štor v režiji Mateje Kokol. Igrajo Matija Stipanič, Liza Marijina, Minca Lorenci, Gorazd Žilavec, Irena Varga in Viktor Hrvatin Meglič.

Uprizoritev je nastala po najnovejšem romanu ene najprepoznavnejših in najbolj branih slovenskih mladinskih pisateljic. V istoimenskem romanu iz leta 2018 je pisateljica dokazala, da ni spretna zgolj v pisanju izjemno kompleksnih problemskih romanov, pač pa tudi v izbrušenem situacijskem in besedilnem humorju pri obravnavi najrazličnejših najstniških zagat.

Dramatizacija romana je nastala po idejnem konceptu dramaturginje in soavtorice dramatizacije Maje Borin. Uprizoritev skozi sodobne gledališke prakse najstnikom na duhovit način predstavi "zamotan" svet trinajstletnika. Uprizoritev, ki jo podpisuje mlada mariborska režiserka Mateja Kokol, bo skozi številne dramske, komične, romantične, sanjske, eksperimentalne, glasbene in gibalne elemente najstnikom predstavila, da je v svetu kompleksnih problemov najrazličnejših najstniških zagat marsikaj svetlega in pozitivnega.

Scenograf je Matic Gselman, kostumografijo podpisuje ekipa uprizoritve, skladatelj je Aleš Zorec, koreograf Gaj Žmavc, oblikovalka svetlobe Mateja Kokol, lektorica Mojca Marič, korepetitor Robert Mraček.

Online premiera Elvisa Škorca, genialnega štora bo na ogled na Facebook straneh Drame na kulturni praznik, 8. februarja 2021, od 11. do 17. ure. Premiera na Malem odru pa bo takoj, ko bodo v dvorane spet lahko vstopili gledalke in gledalci.