HIGIENSKA PRIPOROČILA ZA PREPREČEVANJE ŠIRJENJA OKUŽBE Z VIRUSOM SARS-CoV-2 PRI OBISKOVANJU SLOVENSKEGA NARODNEGA GLEDALIŠČA MARIBOR

Objavljeno 24.05.2021
Slovensko narodno gledališče Maribor

Udeležba na gledaliških prireditvah je dopustna le ob negativnem testu, potrdilu o cepljenju ali prebolelosti covid-19 po tako imenovanem modelu PCT (prebolevniki, cepljeni in testirani).

Dokazila niso potrebna za mlajše od 18 let, ki se prireditve udeležijo z ožjimi družinskimi člani oziroma s skrbniki.

Za dokazila cepljivosti velja pri cepljenih en odmerek AstraZenece, pri ostalih cepivih je treba prejeti dva odmerka oziroma pri Janssenu enega in edinega.

Upoštevati moramo priporočila glede vzdrževanja medosebne razdalje, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja ter učinkovitega prezračevanja.

Zaposleni in obiskovalci (razen otroci do vključno 5. leta starosti) morajo na prireditvah v zaprtem prostoru nositi maske tako ob prihajanju in odhajanju na prireditev kot med samo prireditvijo. Maska mora biti nameščena pravilno; sega naj od korena nosu do pod brade, med nošenjem naj se je oseba ne dotika.

Pogosto si moramo umivati ali razkuževati roke.

Postavitev ali oznake sedežev, ki so v uporabi, zagotavljajo medosebno razdaljo vsaj 1,5 metra v vse smeri, izjema so člani istega gospodinjstva in ljudje, ki so sicer v tesnih stikih.

Zaposleni v SNG Maribor usmerjajo in nadzirajo dostopanje do prostih sedežev tako, da ne prihaja do križanja poti obiskovalcev. Obiskovalci morajo vstopati v takšnem redu, da najprej zapolnijo od vhoda bolj oddaljene sedeže in šele nato postopoma bližje.

Poskrbljeno je tudi za ustrezna mesta in razdalje za obiskovalce na invalidskem vozičku ter njihove spremljevalce.