Varen obisk gledališča v času korone

Objavljeno 17.01.2022
Slovensko narodno gledališče Maribor

Spoštovani obiskovalci,
prosimo vas, da pri vhodu v Slovensko narodno gledališče Maribor pokažete ustrezno potrdilo o izpolnjevanju pogoja PCT. Skladno z veljavnim odlokom smo dolžni osebo, za katero se preverja izpolnjevanje pogoja PCT, pozvati k vpogledu v dokument, s katerim dokazuje svojo istovetnost. Dokazila niso potrebna za mlajše od 12 let, ki se prireditve udeležijo z ožjimi družinskimi člani oz. skrbniki.
Od 24.12.2021 uporabniki storitev (tudi obiskovalci javnih kulturnih prireditev in uporabniki drugih kulturnih storitev) izkazujejo izpolnjevanje pogoja PCT, če niso cepljeni ali prebolevniki, z dokazilom o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa, ali testa HAG, ki ni starejši od 24 ur od odvzema brisa.

Obvezna je pravilna (pokriti nos in usta) uporaba kirurške ali maske FFP2.

Na nekaterih prireditvah sedežni red ne velja. Pred omejitvijo kapacitet dvoran smo namreč lahko prodajali vse sedeže v dvorani, skladno z novimi ukrepi pa smo zmogljivost dvorane morali omejiti na polovico. Že napovedane dogodke lahko tako izvedemo le, če sedežni red ne velja. Obiskovalce prosimo, da zasedajo neizločene prostore blizu tistega, ki je naveden na vstopnici. Hvala za razumevanje.